Acur Alem :
Acur Bölüm :
Acur Sınıf :
Acur Takım :
Acur Familya :
Acur altfamilya :
Acur oymak :
Acur Cins :
Acur Alt_Cins :
Acur Tür:
Acur İkili Adı:
Acur Diğer adı:
Acur Bitkisi İzleme Sayısı:8260
Bitki koruma ürünleri kullanırken mutlaka etiket üzerinde yazılan uyarılara dikkate alınız. Bitki koruma ürünleri İnsan ve hayvan sağlığı için Zehirlidir.
İlaçSınıfı ve etken madde | Zararlı organizma ve İlaçlama dönemi | Dozu ve Uyarılar |
---|
Acurda Tescilli Çeşitler 10 Adet
DS9034-ACUR Çeşidi
Karaefe-ACUR Çeşidi
BT Ege Acur 016-ACUR Çeşidi
Acar-ACUR Çeşidi
BT Anadolu Acur 016-ACUR Çeşidi
Acar-ACUR Çeşidi
Ascur-ACUR Çeşidi
Gıti-ACUR Çeşidi
Efe 34-ACUR Çeşidi
Kerem-ACUR Çeşidi
Acurda Sorun Olan Hastalıklar 10 Adet
Acurda Sorun Olan Hastalıklar Devamı >>>Acurda Sorun Olan Zararlılar 10 Adet
Acurda Sorun Olan Zararlılar Devamı >>>Acurda Sorun Olan Yabancı Otlar 10 Adet
Acurda Sorun Yabancı Otlar Devamı >>>Tarihi:
Acurun anavatanı hakkında kesin bir bilgi bulunmamaktadır. Ancak Orta Asya, Anadolu, Afganistan, İran ve Suriye anavatanı olarak kabul edilmektedir. Acur en yaygın Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yetiştirilmektedir. Bu bölgede özellikle iklim koşullarının elverişli olduğu sonbahar aylarında yetiştiriciliği yapılmakta hasat edilen acur meyveleri değişik şekillerde sebze olarak değerlendirilmektedir.
Toprak:
Ekim:
Ekolojik:
Fayda:
Acur koklamak baygınlığa iyi gelir
Baygınlık – Acur
Hararet Teskin Edici – Acur
İdrar Söktürücü – Acur
Sarılık – Acur
Sindirim Kolaylaştırıcı – Acur
Vitamin Eksikliği – Acur
Gübreleme:
Kalite:
Acur meyveleri sertleşmeden çeşide has renk ve büyüklüğe ulaştığında hasat olgunluğuna gelmiş kabul edilir. Hasat olgunluğundaki meyvelerin üzerinde tüyler bulunur. Hasat geciktikçe tüyler kaybolur, meyve eti sertleşir. Çekirdek evi boşalır ve çekirdeklerde renk değişikliği ve sertleşme olur. Hasat sabah erken saatlerde veya akşam üzeri gün batımında makas veya keskin bir bıçakla meyve sapından kesilerek yapılır. Acur meyveleri genellikle depolanmaz kısa sürede tüketime sunulur. Gecikme olursa hızlı bir şekilde pörsür ve bozulur. Normal koşullarda buzdolabında bir hafta saklanabilir. Dekardan alınan ürün miktarı yetiştirme şartları, toprak koşulları, iklim faktörleri, bitki sıklığı ve çeşide bağlı olarak değişir. Turşuluk olarak yapılan yetiştirmede meyveler büyümeden erken dönemde hasat edildiği için verim azalır.