Acur Yetiştiriciliği

Acur Alem :
Acur Bölüm :
Acur Sınıf :
Acur Takım :
Acur Familya :
Acur altfamilya :
Acur oymak :
Acur Cins :
Acur Alt_Cins :
Acur Tür:
Acur İkili Adı:
Acur Diğer adı:
Acur Bitkisi İzleme Sayısı:8260

Mahsul ve Hastalık ve Zararlı Detayları


Bitki koruma ürünleri kullanırken mutlaka etiket üzerinde yazılan uyarılara dikkate alınız. Bitki koruma ürünleri İnsan ve hayvan sağlığı için Zehirlidir.

İlaçSınıfı ve etken madde Zararlı organizma ve İlaçlama dönemi Dozu ve Uyarılar

Acurda Tescilli Çeşitler 10 Adet

DS9034-ACUR Çeşidi

DS9034

Karaefe-ACUR Çeşidi

Karaefe

BT Ege Acur 016-ACUR Çeşidi

BT Ege Acur 016

Acar-ACUR Çeşidi

Acar

BT Anadolu Acur 016-ACUR Çeşidi

BT Anadolu Acur 016

Acar-ACUR Çeşidi

Acar

Ascur-ACUR Çeşidi

Ascur

Gıti-ACUR Çeşidi

Gıti

Efe 34-ACUR Çeşidi

Efe 34

Kerem-ACUR Çeşidi

Kerem

Acurda Tescilli Çeşitler Devamı >>>

Acurda Sorun Olan Hastalıklar 10 Adet

Acurda Sorun Olan Hastalıklar Devamı >>>

Acurda Sorun Olan Zararlılar 10 Adet

Acurda Sorun Olan Zararlılar Devamı >>>

Acurda Sorun Olan Yabancı Otlar 10 Adet

Acurda Sorun Yabancı Otlar Devamı >>>

Tarihi:

 Acurun anavatanı hakkında kesin bir bilgi bulunmamaktadır. Ancak Orta Asya, Anadolu, Afganistan, İran ve Suriye anavatanı olarak kabul edilmektedir. Acur en yaygın Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yetiştirilmektedir. Bu bölgede özellikle iklim koşullarının elverişli olduğu sonbahar aylarında yetiştiriciliği yapılmakta hasat edilen acur meyveleri değişik şekillerde sebze olarak değerlendirilmektedir. 

Toprak:

Ekim:

Ekolojik:

Fayda:

Acur koklamak baygınlığa iyi gelir

Baygınlık – Acur

Hararet Teskin Edici – Acur

İdrar Söktürücü – Acur

Sarılık – Acur

Sindirim Kolaylaştırıcı – Acur

Vitamin Eksikliği – Acur

Gübreleme:

Kalite:

Verim Hasat

Acur meyveleri sertleşmeden çeşide has renk ve büyüklüğe ulaştığında hasat olgunluğuna gelmiş kabul edilir. Hasat olgunluğundaki meyvelerin üzerinde tüyler bulunur. Hasat geciktikçe tüyler kaybolur, meyve eti sertleşir. Çekirdek evi boşalır ve çekirdeklerde renk değişikliği ve sertleşme olur. Hasat sabah erken saatlerde veya akşam üzeri gün batımında makas veya keskin bir bıçakla meyve sapından kesilerek yapılır. Acur meyveleri genellikle depolanmaz kısa sürede tüketime sunulur. Gecikme olursa hızlı bir şekilde pörsür ve bozulur. Normal koşullarda buzdolabında bir hafta saklanabilir. Dekardan alınan ürün miktarı yetiştirme şartları, toprak koşulları, iklim faktörleri, bitki sıklığı ve çeşide bağlı olarak değişir. Turşuluk olarak yapılan yetiştirmede meyveler büyümeden erken dönemde hasat edildiği için verim azalır.